Tips Untuk Membuatkan Calander Berfungsi..

Assalamualalaikum
Alhamdulillah setelah berusaha sedikit untuk menambah pengetahuan tentang blog template ni, insyaAllah hari ni saya nak share skit cara nak configure calander (lebih dikenali post archive) yang menggunakan java script agar ianya berfungsi di dalam template yang baru kita install pada blog kita ini. Jenis calander yang kita akan configure adalah seperti yang saya pamerkan dalam gambar di bawah.Kepada pengguna-pengguna blog template seperti saya ini atau sama waktu dengannya, anda akan dapat melihat pada calander anda tertulis 'undefined'. Sebenarnya amat mudah untuk menyelesaikan masalah ini. Saya agak tergelak kecil apabila berjaya menyelesaikan masalah ini. Cara-caranya adalah seperti berikut :

Dashboard > Settings > Formatting > Timestamp Format.

(seperti pada gambar rajah di bawah)pastikan anda setkan timestamp tersebut kepada format ini > Wednesday, November 26,2008

sekarang anda boleh 'view' blog anda dan anda akan melihat calander tersebut berfungsi dengan gemilangnya.. hehe.Itu saja... Insyallah senangkan. Jika terdapat cacat cela atau kekurangan atau pertanyaan sila tinggalkan komen anda.

2 comments:
gravatar
zida said...
November 26, 2008 at 11:19 AM  

tnx peng!
;DD

gravatar
pengiran92 said...
November 26, 2008 at 1:34 PM  

ye2.. hehe

Post a Comment